MUSTAQILLIK DAVRIDA ALISHER NAVOIY MEROSINING O‘RGANILISHI: ZAMONAVIY TALQINLAR VA TA’LIMIY ISTIQBOLLAR - Inomjonova Kamola Akbar qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Alisher Navoiy ijodining O‘zbekiston mustaqillikka erishganidan keyingi davrda o‘rganilishi masalalari tahlil qilinadi. Mustaqillik davrida navoiyshunoslik sohasida amalga oshirilgan ilmiy tadqiqotlar, yangi nashrlar hamda shoir asarlarining badiiy, falsafiy va tasavvufiy jihatdan talqin qilinishi yoritiladi. Shu bilan birga, Navoiy merosining yosh avlod ma’naviy kamolotidagi o‘rni ochib beriladi.