MILLIY QADRIYATLAR VA GLOBALLASHUV: IJTIMOIY TARMOQLARNING OʻZBEK YOSHLARI MADANIYATIGA TAʼSIRI - Matlatipova Nazira,; Shomurodova Farangiz, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqotning maqsadi globallashuv va ijtimoiy tarmoqlar ta’siri ostida o‘zbek yoshlari muloqot madaniyatining transformatsiyasini kompleks tahlil qilishdan iborat. Ishda raqamli platformalarning milliy qadriyatlar, til madaniyati va yoshlar identifikatsiyasiga ta’siri nazariy hamda amaliy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotning ilmiy yangiligi «Raqamli odob» va «raqamli mahalla» konsepsiyalarini o‘zaro integratsiyalashgan model sifatida taklif etish bilan belgilanadi. Ishning amaliy ahamiyati esa ushbu konsepsiyani raqamli savodxonlik, media-madaniyat va oliy ta’lim tizimiga joriy etish imkoniyati bilan izohlanadi.