RAQAMLI TV VA MEDIA TEXNOLOGIYALARI - Xalilov Muhammadmuso Muhammadyunusovich,; Maqsudov Shoyatbek Abdusalom o’g’li,; Usibjonov Abdullox Shuxrat o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Bugungi kunda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi media sohasida katta o‘zgarishlarni yuzaga keltirdi. Ayniqsa, raqamli televideniye va media texnologiyalari insonlarning axborot olish, madaniy hordiq chiqarish hamda ta’lim olish usullarini tubdan o‘zgartirib yubordi. Analog tizimlardan raqamli tizimlarga o‘tish natijasida tasvir va ovoz sifati sezilarli darajada yaxshilandi, ma’lumot uzatish tezligi oshdi va foydalanuvchilar uchun yangi interaktiv imkoniyatlar yaratildi.Raqamli TV bugungi kunda nafaqat televizion dasturlarni uzatish vositasi, balki internet, multimedia, mobil aloqa va sun’iy intellekt bilan integratsiyalashgan murakkab axborot tizimiga aylandi. Media texnologiyalari esa jurnalistika, reklama, ta’lim, biznes va ko‘ngilochar industriyada keng qo‘llanilib, global axborot makonining asosiy tarkibiy qismi bo‘lib xizmat qilmoqda.Mazkur maqolada raqamli TV va media texnologiyalarining rivojlanish bosqichlari, ishlash prinsiplari, afzalliklari, zamonaviy yo‘nalishlari hamda kelajak istiqbollari haqida batafsil ma’lumot beriladi.