SANOATDA EKOLOGIK XAVFSIZLIK VA INDUSTRIAL RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Sunnatilla Alimkulov Dilshod o‘g‘li; Istamov Oʻtkir Gʻiyos o’g’li; Mirkomilov Shuxrat Miromilovich; Lutfullayeva Nargiza Boxodirovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sanoatda ekologik xavfsizlikni ta’minlash va industrial rivojlanishning zamonaviy tendensiyalari tahlil qilingan. Ishlab chiqarish jarayonlarida atrof-muhitga salbiy ta’sirni kamaytirish, resurslardan oqilona foydalanish, chiqindilarni boshqarish hamda “yashil texnologiyalar”ni joriy etish masalalari yoritilgan. Shuningdek, qayta tiklanuvchi energiya manbalari, ekologik monitoring tizimlari va barqaror rivojlanish tamoyillarining sanoatdagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalarida ekologik xavfsizlikni kuchaytirish sanoat samaradorligini oshirish, iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash hamda ekologik muammolarni kamaytirishda muhim omil ekanligi asoslab berilgan.