MULKCHILIK MUNOSABATLARI TUSHUNCHASI VA UNING IQTISODIY MAZMUNI - Yakubov Oʻtkir Shermamatovich,; Muhammadiyeva Feruza, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mulkchilik munosabatlarining mazmuni va mohiyati, ularning iqtisodiy tizimdagi o‘rni hamda jamiyat taraqqiyotiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, mulkchilik shakllari, ularning o‘ziga xos xususiyatlari va iqtisodiy samaradorlikni ta’minlashdagi roli tahlil qilingan. Bozor iqtisodiyoti sharoitida mulkchilik munosabatlarining ahamiyati va ularni takomillashtirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.