TALABALARDA G‘ALABAGA INTILISH MOTIVATSIYASINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK JIHATLARI - Abdullayev Oybek Qurbonovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada talabalarda g‘alabaga intilish motivatsiyasini shakllantirishning psixologik-pedagogik jihatlari tahlil qilinadi. Sport va ta’lim jarayonida talabalarning yuqori natijalarga erishishi ko‘p jihatdan ularning ichki motivatsiyasi, o‘ziga bo‘lgan ishonchi hamda g‘alabaga intilish darajasiga bog‘liq. Tadqiqot davomida talabalarda g‘alabaga intilish motivatsiyasini shakllantirishda pedagogik yondashuvlar, psixologik omillar hamda sport mashg‘ulotlari jarayonining ta’siri o‘rganildi. Shuningdek, talabalarda ijobiy motivatsiyani rivojlantirish orqali ularning sport faoliyatidagi faolligi, raqobatbardoshligi hamda natijadorligini oshirish mumkinligi asoslab berildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, sport mashg‘ulotlari jarayonida psixologik qo‘llab-quvvatlash, rag‘batlantirish hamda motivatsion metodlardan foydalanish talabalarda g‘alabaga intilish motivatsiyasini shakllantirishda muhim omil hisoblanadi.