TERMIZ SHAHRINING TARIXIY TOPONIMIKASI - Djumayeva Mohigul,; Qarshiyeva Malika, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada Termizning  ko’p  ming  yillik  tarixi,  boy  madaniyati hamda  tarixiy  toponomikasini  shakllanishida  ko’plab  sizilizatsiyalar  va  madaniyatlar chorrahasida  joylashganligi  haqida  atroflicha  ma„lumot  beriladi.  Shuningdek,  muhim strategik manzilda ekanligi hamda savdo-sotiq, ilmu-fan rivojida tutgan o„rni haqida so’z yuritiladi.