INSON KAPITALINI RIVOJLANTIRISHDA TA’LIM VA KASBIY TAYYORLASH ISLOHOTLARINING 2030 YILGACHA BO’LGAN MAQSADLARI - Rayxona Raxmonova Nabijon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya;  Ushbu maqolada, “O’zbekiston – 2030” strategiyasida berilgan inson kapitalini rivojlantirish maqsadlari va ushbu jarayonda Singapurning “Skills Future” tajribasini tatbiq etish masalalari yoritilgan. Ta’lim va kasbiy tayyorgarlik tizimini modernizatsiya qilish, vaucher tuzimi orqali uzluksiz ta’limni (lifelong learning) rag’batlantirish hamda mehnat bozorining raqobatbardoshligini oshirish mexanizimlarini tahlil qiladi. Maqolada Singapur modelining O’zbekiston milliy ta’lim tizimiga moslashuvchanlik xususiyatlari va kutilayotgan ijtimoiy-iqtisodiy samaradorlik ko’rsatkichlari yoritib berilgan. Shuningdek “O’zbekiston – 2030” strategiyasining amalga  oshirilishi hukumat tomonidan inson kapitali rivojlantirishda muhim qadamlar tashlandi, bu esa O’zbekistonning barqaror iqtisodiy va ijtimoiy taraqqiyoti uchun  etakchi  kuch  bo’lib  hizmat  qiladi.