LINGUOCULTURAL FEATURES OF LITERARY DISCOURSE - Razzaqova Madinaxon Iqboljon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada badiiy diskursning lingvokulturologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Til va madaniyat o‘rtasidagi bog‘liqlik, milliy mentalitetning badiiy matnda aks etishi hamda madaniy birliklarning estetik vazifalari o‘rganiladi. Shuningdek, zamonaviy adabiyotda lingvokulturologik birliklar orqali milliy qadriyatlar va madaniy xotiraning ifodalanishi yoritilgan.