O'TKIR HOSHIMOV IJODIDA ONA SIYMOSI TALQINI - Jo'rayeva Nargiza Tilovmurodovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: O‘tgan asr o‘zbek adabiyotining yorqin yulduzi, hayot, inson, mehr-oqibat va oilaviy qadriyatlarni asarlari asosiga aylantirgan O‘tkir Hoshimov ijodida ona siymosi alohida o‘rin tutadi. Uning badiiy asarlarida ona timsoli, mehribonlik, fidoyilik va muruvvat kabi xislatlar mukammal tarzda talqin etiladi. O‘tkir Hoshimov onani, avvalo, xalq qadriyatlari va milliy o‘zlik, hayot mazmuni va insoniylik timsoli sifatida tasvirlaydi. Maqolada yozuvchining turli asarlarida ona obrazining qanday aks etgani, u orqali milliy ong, nafis insoniylik, shaxs kamoloti va hayot falsafasining badiiy ifodasi chuqur yoritiladi.