ICHKI ISHLAR ORGANLARI XODIMLARI SHAXSINING PSIXOLOGIK TUZILISHI: DIAGNOSTIKA VA KASBIY SALOHIYATNI OSHIRISH MASALALARI - Raximboyeva Muhtaram Oybek qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada ichki ishlar organlari xodimlarining kasbiy faoliyatidagi psixodiagnostika amaliyoti tahlil qilinib, sohadagi mavjud muammolar va ularning yеchimlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda xodimlarning individual-psixologikva professional salohiyatini oshirishga qaratilgan zamonaviy metodlar taqdim etilgan. Shuningdek, maqolada so‘nggi yillarda qo‘llanilayotgan diagnostika vositalarining samaradorligi baholanib, o‘zgaruvchan ijtimoiy-siyosiy sharoitda xodimlarning ruhiy barqarorligini ta’minlash masalalari asoslab beriladi. Maqola yakunida ichki ishlar tizimida psixologik xizmat faoliyatini takomillashtirishga doir ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.