MAKTAB MUHITIDA O‘QUVCHILARDAGI STRESSLI VAZIYATLARNI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Mamarasulova Gulnoza Baxtiyorovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada maktab muhitida o‘quvchilarda yuzaga keladigan stressli vaziyatlarning psixologik sabablari hamda ularni oldini olish masalalari yoritilgan. Ta’lim jarayonidagi emotsional zo‘riqish, xavotir va psixologik bosimning o‘quvchi ruhiyatiga ta’siri tahlil qilinib, stress profilaktikasining samarali usullari haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, maktab psixologi, o‘qituvchi va ota-onalarning hamkorligi muhim omil sifatida ko‘rsatib berilgan.