HOZIRGI ZAMON PYESALARINING MAVZUSI VA BADIIY YO‘NALISHLARI - Yo‘ldosheva Sevara Qo‘ldosh qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada hozirgi zamon o‘zbek dramaturgiyasida ko‘tarilayotgan mavzular, ularning ijtimoiy, ma’naviy hamda estetik ahamiyati tahlil qilinadi. Pyesalarda inson ruhiyati, axloqiy qadriyatlar, oilaviy munosabatlar, jamiyatdagi o‘zgarishlar va yoshlar hayoti tasviri o‘ziga xos badiiy shakllar orqali yoritilishi ko‘rsatiladi.