PYTHON DASTURLASH TILI ORQALI IoT (Internet of Things) QURILMALARINI BOSHQARISH - Abdurazzoqov Ilhom Rustamovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda Python dasturlash tili yordamida IoT (Internet of Things) qurilmalarini boshqarish, ularni masofadan turib nazorat qilish, ma’lumot almashinuvi, avtomatlashtirish jarayonlarini tashkil etish va tizim samaradorligini oshirish imkoniyatlari o‘rganiladi.