SUG‘ORISH TIZIMLARIDA SUV RESURSLARINI SAMARALI BOSHQARISHNING RAQAMLI MODELLASHTIRISH USULLARI VA ULARNING ALGORITMIK DASTURIY YECHIMLARI - Bazarbayev Axmet Qidirbay o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sug‘orish tizimlarida suv resurslarini samarali boshqarish masalalari raqamli modellashtirish asosida yoritilgan. Tadqiqotda suv taqsimoti jarayonlarini optimallashtirish, suv yo‘qotishlarini kamaytirish va tizim samaradorligini oshirish uchun algoritmik dasturiy yechimlar ishlab chiqish metodologiyasi tahlil qilingan. Shuningdek, suv resurslarini boshqarishda matematik modellar, sun’iy intellekt texnologiyalari hamda geoinformatsion tizimlardan (GIS) foydalanishning afzalliklari ochib berilgan.