BUZOQLARDA KOLIBAKTERIOZ KASALLIGINI DAVOLASH VA PROFILAKTIKASI - Arziyev Xidir Yuldashovich,; Worazbaey Janibek Keunimjay uli’,; Shoasrarov Akmal Abbos o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Qisqacha mazmuni: Maqolada Qoraqalpoqiston respublikasi Nukus tumani hududidagi ‘’Qung’iratbay-mexri’ chorvachilik fermer xo’jaligida tabiiy sharoitda kolibakterioz kasalligiga chalingan buzoqlar100 kg tirik vazniga 5 ml miqdorida muskul orasga Tilozin preparati yuborilib davolanganda hayvonlar tuliq tuzalishi uchun o’rtacha 8 kun, Enronit preparati yuborilib davolanganda esa hayvonlarning tuliq tuzalishi uchun o’rtacha 4 kun sarflanganligi,  polivalent vaktsina  bilan emlangan 100 bosh buzoqlarda bir yil davomida kasallik kuzatilmaganliga to’g’risidagi ma’lumotlar keltirilgan.