INFORMATIKA VA AXBOROTNING ZAMONAVIY JAMIYATDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Yakubov Hasan (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada informatika va axborot texnologiyalarining bugungi zamonaviy jamiyat hayotidagi o‘rni, ularning iqtisodiyot, ta’lim, fan, tibbiyot va ijtimoiy sohalardagi ahamiyati tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining rivojlanishi inson faoliyatining barcha yo‘nalishlariga chuqur ta’sir ko‘rsatmoqda. Maqolada raqamli transformatsiya jarayonlari, axborot madaniyati va kiberxavfsizlikning dolzarb masalalari ham yoritilgan.