RAQOBATLASHGAN BOZOR SAMARADORLIGI - Urinboyeva Yulduz Pirnazarovna,; Uvaydullayev olimjon Hamza o‘g‘li,; Odilov Hamdulla Obid o‘g‘li,; Husanov Kamron Sanjar o‘g‘li,; Mirzayev Faxriyor Nuriddin o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqobatlashgan bozorning iqtisodiy mohiyati, uning samaradorlik darajasi hamda iqtisodiy o‘sish va resurslardan oqilona foydalanishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Raqobatlashgan bozor mexanizmining asosiy xususiyatlari, bozor ishtirokchilarining o‘zaro ta’siri va narxlarning shakllanish jarayoni yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston iqtisodiyotida bozor tamoyillarining takomillashuvi va raqobat muhitining samaradorligini oshirish yo‘llari haqida so‘z yuritiladi.