BARQAROR BIZNES: IQTISODIY O‘SISH VA TABIATNI MUHOFAZA QILISHNING UYG‘UNLIGI - Jo'rayeva Ma'mura Ziyovitdinovna,; Axmedov Rahmonjon Mamadjanovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Barqaror biznes deganda, iqtisodiyotning o‘sishi, jamiyatning taraqqiyoti va tabiiy muhitga zarar yetkazmaslik prinsiplariga asoslangan faoliyat tushuniladi. Bunday yondashuvda foyda ko‘rish, resurslarni oqilona ishlatish va atrof-muhitga ehtiromli munosabat asosiy qadriyat sifatida qaraladi. Bugungi kunda global miqyosda inson hayoti, qayta tiklanuvchi va tugovchi resurslar va ekologik muvozanat masalalari tobora dolzarblik kasb etmoqda. Yangi iqtisodiy modelda barqarorlik yondoshuvi, faqat iqtisodiy ko‘rsatkichlar emas, balki ijtimoiy manfaat va ekologik xavfsizlikning uyg‘unligini ham uzviy tarkibiy qism sifatida qaraydi. Iqtisodiy taraqqiyotning o‘zi ham, tabiatni asrash masalalarini inkor etmaydi, aksincha, buning uchun yangi yechim va yo‘llarni izlashga undaydi.