КИНО МУСИҚАСИНИНГ АҲАМИЯТИ ВА ФУНКЦИЯЛАРИ - Махмудова Хушруя Завқиддин қизи, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннотация: Ушбу тезисда мусиқа мустақил бадиий элемент сифатида қандай намоён бўлиши, муаллиф услубини шакллантириши ва фильмнинг бадиий қийматини ошириши таҳлил қилинади. Шунингдек, кинематографияда мусиқанинг бир қатор асосий функциялари таснифланади. Мусиқанинг кинематографиядаги функцияларини кўриб чиқиш, мусиқа ва кино ўртасидаги ўзаро таъсир механизмларини ҳамда томошабиннинг қабул қилишга бўлган таъсирини чуқурроқ англаш имконини беради.