O‘ZBEKISTON HUDUDIDAGI NOYOB HAYVON TURLARINING SAQLANISH MUAMMOLARI - Usmonova Nargiza Kuchqaraliyevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston hududida uchraydigan noyob va yo‘qolib borayotgan hayvon turlarini saqlab qolish masalalari tahlil qilinadi. Maqolada hayvonot dunyosining bioxilma-xilligini ta’minlashdagi ekologik, ijtimoiy va iqtisodiy omillar o‘rganilgan. Shuningdek, “Qizil kitob”ga kiritilgan hayvon turlarining tabiiy yashash muhitiga antropogen ta’sir, iqlim o‘zgarishlari, cho‘llanish va urbanizatsiya jarayonlarining salbiy oqibatlari ilmiy asosda yoritilgan.