KOGNITIV FAOLLIKNI SHAKLLANTIRISHGA DOIR PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK TADQIQOTLAR TAXLILI - Jo'rayeva Feruzaxon, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kognitiv faoliyatning pedagogik hodisa sifatida ikki tomonlama o’zaro bog’liq jarayon sifatida tahlil qilinadi.  Kognitiv faoliyatning turli jihatlari, uni rivojlantirishda o’qituvchining roli va ta’lim jarayonida kognitiv qiziqishning ahamiyati haqida so’z yuritiladi.