TAʼLIM TIZIMIDA O'QUVCHILARNI KASBGA YO'NALTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Abdullayeva Rayhonoy Roʻzmatovna,; Abduraximova Zubayda Rajabboyevna,; Madrimova Sadoqat Omonovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim tizimida o‘quvchilarni kasbga yo‘naltirishning zamonaviy usullari, ularning mazmun-mohiyati va ahamiyati yoritilgan. O‘quvchilarning qiziqishlari, qobiliyatlari va mehnat bozori talablarini hisobga olgan holda kasb tanlashga tayyorlashning psixologik-pedagogik jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, maktab psixologi, pedagoglar va ota-onalarning hamkorligi asosida kasbga yo‘naltirish ishlarini samarali tashkil etish masalalari bayon etilgan.