OʻQUVCHILARDA BILISH JARAYONLARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK MASALALARI - G'aniyev Tursunboy Hamza o'g'li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarning bilish jarayonlarini shakllantirishning psixologik-pedagogik masalalari yoritilgan. Bilish jarayonlarining asosiy turlari, ularning o‘quv faoliyatidagi ahamiyati hamda ta’lim jarayonida rivojlantirishning samarali usullari tahlil qilingan. Shuningdek, pedagog va psixologlarning ushbu jarayondagi o‘rni ochib berilgan.