DEVIANT XULQ-ATVORLI O‘SMIRLARDA KASB TANLASH MOTIVATSIYASINI SHAKLLANTIRISH ILMIY TADQIQOT OBYEKTI SIFATIDA - Raxmatillayev Abror Abduraxmon o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada deviant xulq-atvorli o‘smirlarning ijtimoiy-psixologik xususiyatlari, ularda sog‘lom dunyoqarash va maqsadli faoliyatni shakllantirish muammolari tadqiq etilgan. Voyaga yetmaganlar o‘rtasida huquqbuzarliklarning oldini olish va ularni ijtimoiy reabilitatsiya qilishda kasbga yo‘naltirish hamda kasb tanlash motivatsiyasini uyg‘otishning pedagogik-psixologik mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot davomida deviant o‘smirlarning shaxsiy xususiyatlariga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinib, ularni kasb-hunarga maqsadli yo‘naltirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar va korreksion dasturlar ishlab chiqilgan.