KOREAN LANGUAGE EDUCATION AS A FACTOR OF INTERCULTURAL COMMUNICATION AMONG YOUTH IN CENTRAL ASIA - Absalomova Feruza Sharif qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Markaziy Osiyoda koreys tilining rivojlanishi va uning yoshlar orasida madaniyatlararo muloqotni shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Bugungi globallashuv sharoitida chet tillarini o‘rganish yoshlarning dunyoqarashi, kommunikativ kompetensiyasi, madaniy tafakkuri hamda ijtimoiy faolligini rivojlantirishning muhim omiliga aylanmoqda. Markaziy Osiyoda koreys tiliga bo‘lgan qiziqish Koreya Respublikasi bilan ta’limiy, madaniy va iqtisodiy aloqalarning rivojlanishi, Hallyu fenomeni hamda xalqaro akademik dasturlar bilan bog‘liq ravishda ortib bormoqda. Maqolada koreys tili ta’limining yoshlar orasida bag‘rikenglik, madaniyatlararo hurmat, kommunikativ odob va global tafakkurni rivojlantirishdagi pedagogik ahamiyati yoritiladi.