IMOM BUXORIY MAJMUASI - Yo‘ldashova Maftuna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Imom Buxoriy majmuasining tarixiy, diniy va madaniy ahamiyati yoritilgan. Majmuaning shakllanish tarixi, uning islom olamidagi o‘rni hamda bugungi kunda ziyorat turizmidagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, majmuaning me’moriy xususiyatlari va uning milliy meros sifatida saqlanishi masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari Imom Buxoriy merosining jamiyat ma’naviyatini yuksaltirishdagi ahamiyatini ko‘rsatadi.