YANGI O’ZBEKISTONDA TA’LIM JARAYONINI ISLOH QILISHNING ME’YORIY – HUQUQIY ASOSLARI - Nasrulloyeva Sabina Narzulloyevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Yangi Oʻzbekistonda taʼlim jarayonini isloh qilishning meʼyoriy-huquqiy asoslari tahlil qilingan. Taʼlim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlarning mazmun-mohiyati hamda ularning huquqiy asoslari yoritib berilgan. Shuningdek, mamlakatimizda taʼlim sifatini oshirish, zamonaviy pedagogik yondashuvlarni joriy etish va xalqaro standartlarga mos kadrlar tayyorlash borasidagi davlat siyosati koʻrib chiqilgan. Maqolada taʼlim sohasiga oid qonunlar, farmonlar va konseptual hujjatlarning ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan.