AYRIM MDH DAVLATLARINING JAZONI IJRO ETISH MUASSASALARI TAJRIBASINI O‘RGANISH VA TAHLIL QILISH - Qurbonov Asilbek Asror o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Mustaqil Davlatlar Hamdo‘stligi (MDH) tarkibidagi ayrim davlatlar, xususan Rossiya Federatsiyasi, Qozog‘iston, Belarus va Ukrainaning jazoni ijro etish muassasalari faoliyati, ushbu muassasalarda mahkumlarni saqlash, muomala qilish va tarbiyalash tartiblari, millatlararo hamkorlik doirasidagi qonunchilik ta‘jribasi, mahkumlarni ijtimoiy reabilitatsiya qilishga yo‘naltirilgan islohotlar, xalqaro huquq va Nelson Mandela qoidalariga muvofiqlashuv jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, mazkur davlatlarning tajribasidan kelib chiqqan holda O‘zbekiston Respublikasi uchun zarur bo‘lishi mumkin bo‘lgan ilg‘or usullar ko‘rib chiqiladi.