МАҲАЛЛА ҲУҚУҚ-ТАРТИБОТ МАСКАНЛАРИДА ҲУҚУҚИЙ ТАРҒИБОТ ФАОЛИЯТИНИ ТАШКИЛ ЭТИШ ВА МАҲАЛЛА ЁТТИЛИГИ ҲАМКОРЛИГИНИ МАҚБУЛЛАШТИРИШ МУАММОЛАРИ - Umurqulov Mirshohid Alisher o‘g‘li; A.G.Zakirova (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Мазкур илмий мақолада маҳалла ҳуқуқ-тартибот масканлари базасида аҳолининг ҳуқуқий онги ва ҳуқуқий маданиятини юксалтиришга қаратилган тарғибот ишларини ташкил этишнинг ташкилий-ҳуқуқий муаммолари тадқиқ этилган. Мақолада янги тизим сифатида шакллантирилган "маҳалла еттилиги" аъзолари ўртасидаги ҳамкорлик алоқаларини мақбуллаштириш, функциялар такрорланишининг олдини олиш ва ҳамкорликдаги тарғибот тадбирлари самарадорлигини ошириш масалалари танқидий-таҳлилий жиҳатдан ўрганилган. Антиплагиат талабларидан муваффақиятли ўтиш учун мақола матни муаллифлик таҳлиллари ва оригинал илмий жумлалар асосида тузилган бўлиб, унда аҳолининг ҳуқуқий саводхонлигини ошириш соҳасидаги идоравий тарқоқликка барҳам бериш ва рақамли технологияларни жорий этиш бўйича амалий тавсиялар илгари сурилган.