НОГИРОНЛИГИ БЎЛГАН ШАХСЛАР ҲУҚУҚЛАРИНИ ҲИМОЯ ҚИЛИШДА ХАЛҚАРО СТАНДАРТЛАР ВА МИЛЛИЙ ҚОНУНЧИЛИК - Қодирова Камола Тохиржоновна (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Мазкур мақолада ногиронлиги бўлган шахслар ҳуқуқларини таъминлаш соҳасидаги халқаро ҳуқуқий стандартлар ҳамда уларнинг миллий қонунчиликдаги ифодаси таҳлил қилинган. Шунингдек, ногиронлиги бўлган шахсларнинг ҳуқуқий мақоми, уларга нисбатан камситишнинг олдини олиш механизмлари ва инклюзив жамиятни шакллантиришнинг ҳуқуқий асослари ёритилган. Муаллиф томонидан халқаро нормаларнинг миллий ҳуқуқ тизимига имплементация қилиниши ҳамда амалиётда учраётган айрим муаммолар илмий нуқтаи назардан баҳоланган.