ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА АЁЛЛАР ҲУҚУҚЛАРИНИ ТАЪМИНЛАШ: ХАЛҚАРО СТАНДАРТЛАР ВА МИЛЛИЙ ҚОНУНЧИЛИК - Қодирова Камола Тохиржоновна, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Мақолада аёллар ҳуқуқлари ва гендер тенгликни таъминлашда халқаро стандартлар ва Ўзбекистон Республикасининг миллий қонунчилиги ўртасидаги уйғунлик таҳлил қилинган. Аёлларнинг асосий ҳуқуқ ва эркинликлари, давлат ва жамиятнинг уларни қўллаб-қувватлашдаги роли, оилада гендер тенгликни таъминлаш механизми ёритилган. Шунингдек, аёлларга нисбатан зўравонликнинг олдини олиш, таълим ва ишга ҳуқуқ, ижтимоий ҳимоя соҳаларидаги чора-тадбирлар кўриб чиқилган. Мақолада ҳуқуқий, ижтимоий ва маънавий механизмлар илмий-таҳлилий жиҳатдан таҳлил қилинган.