ZAMONAVIY JAMIYATDA YOSHLAR O‘RTASIDA KITOBXONLIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNING MA’NAVIY VA INTELLEKTUAL AHAMIYATI - Kurbanbayeva Sanayim Maman qizi; Kadirbaeva Laylo Farxadovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyatda yoshlar o‘rtasida kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishning dolzarb masalalari yoritilgan. Kitobning inson tafakkuri, ma’naviyati va dunyoqarashini shakllantirishdagi o‘rni haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, yoshlarning kitob mutolaasiga bo‘lgan qiziqishini oshirish, axborot texnologiyalari davrida kitobxonlikning ahamiyati va kitobxon avlodni tarbiyalash masalalari tahlil qilingan. Maqolada kitobning yoshlar ma’naviy kamolotidagi o‘rni hamda jamiyat taraqqiyotiga ta’siri haqida batafsil bayon etilgan.