TARIXIY OBIDALAR VOSITASIDA TARBIYALANUVCHILARNING MILLIY-MADANIY DUNYOQARASHINI SHAKLLANTIRISH - Shoimova Nilufar Quvondiq qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tarixiy obidalar vositasida tarbiyalanuvchilarning milliy-madaniy dunyoqarashini shakllantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, tarixiy obidalarning tarbiyaviy ahamiyati, bolalarda milliy qadriyatlarga hurmatni rivojlantirishdagi o‘rni hamda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ushbu jarayonni samarali tashkil etish yo‘llari tahlil qilingan. Tarixiy yodgorliklar orqali bolalarda Vatanga muhabbat, milliy o‘zlikni anglash va madaniy merosga ehtiyotkorona munosabatni shakllantirish masalalari ko‘rib chiqilgan.