THE IMPORTANCE OF TRAVEL IN MODERN LIFE - Khalilova Shokhista Mukhammadi qizi; Toshtemerova Mehribonu Bohodir qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda sayohat qilishning ijtimoiy-psixologik va kognitiv ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda sayohatning inson ruhiy salomatligiga ta’siri, uning shaxsiy o‘sish va madaniyatlararo muloqotni shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, globallashuv davrida sayohatning dunyoqarashni kengaytirish va ijodiy salohiyatni oshirishdagi funksiyalari ilmiy nuqtai nazardan asoslab berilgan.