KICHIK MAKTAB DAVRIDA BOLALARNING SHAKLLANISHI - To’rayeva Madina Mirzo qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarning psixologik, jismoniy, aqliy va ijtimoiy rivojlanish xususiyatlari yoritilgan. Ushbu davrda bolaning shaxs sifatida shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar, ta’lim va tarbiyaning ahamiyati hamda oila va maktabning o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, kichik maktab yoshidagi bolalarda bilish jarayonlari, motivatsiya va ijtimoiy munosabatlarning rivojlanish masalalari ochib berilgan.