MAHALLIY KERAMIK BIRIKMA O`LCHAMLARINI ELEKTR MAYDONGA BOG`LANISHINI O`RGANISH NATIJALARI - X.O.Qo’chqarov,; A.A.Xalmirzayev,; X.Normirzayeva, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola keramik birikmalar o`lchamlarining geometrik o`zgarishi va ularning maydon kattaligi orasidagi bog`lanishi murakkab tarzda bo`lib, u maydon ta`sirida modda ichida bir nesha jarayonlarni bir vaqtda yuz berishi bilan bog`liq ekanligini o’rganishga, ularning geometrik masshtablari o`zgarishini maydon bo`yicha chiziqli tarzda ro`y beradiganlari nanotexnologik taraqqiyotni avtomatlashtirish tizimida o`ta ahamiyatli hisoblanishini isbotlashga qaratilgan.