ELEKTROMAGNIT INDUKSIYA HODISASINING NAZARIY ASOSLARI VA TEXNIKADAGI QO‘LLANILISHI - Norquvatova Ma’mura Bo‘ron qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Elektromagnit induksiya hodisasining nazariy asoslari, uning fizik mohiyati va asosiy qonunlari keng yoritilgan. Xususan, magnit oqimning o‘zgarishi natijasida elektr yurituvchi kuchning hosil bo‘lish jarayoni ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, elektromagnit induksiya hodisasining zamonaviy texnik qurilmalarda, jumladan, generatorlar, transformatorlar va boshqa elektrotexnik tizimlarda qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari ushbu hodisaning energetika va texnologiya sohalaridagi muhim ahamiyatini ko‘rsatadi.