O’QUVCHILARNING AQLIY RIVOJLANISHIDA OILANING MUHIM OʻRNI - Tursimatova Nafisa Sherqoʻziyevna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning aqliy rivojlanishida oilaning tutgan o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Oiladagi psixologik muhit, ota-onalarning ta’lim-tarbiyaga bo‘lgan munosabati, intellektual rivojlanishni qo‘llab-quvvatlovchi omillar hamda ularning o‘quvchilarning bilim olish jarayoniga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, oilaning farzandning tafakkuri, dunyoqarashi va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishdagi roli ko‘rsatib berilgan.