1 YOSHDAN 3 YOSHGACHA BO‘LGAN BOLALARNING RIVOJLANISHI VA DEFEKTOLOGIYASI - Usarov Kamoliddin Husniddin o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada 1 yoshdan 3 yoshgacha bo‘lgan bolalarning jismoniy, psixik, nutqiy va ijtimoiy rivojlanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Erta bolalik davrida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan rivojlanishdagi nuqsonlar, ularning kelib chiqish sabablari hamda defektologik tashxis va korreksion ishlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, rivojlanishida cheklanish kuzatilgan bolalarni erta aniqlash, ularga pedagogik va psixologik yordam ko‘rsatishning zamonaviy yondashuvlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari erta aralashuv va korreksion-pedagogik ishlarning bolalar rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi.