КРИМИНОГЕН ВАЗИЯТИ МУРАККАБ МАҲАЛЛАЛАРДА ХАВФСИЗ МУҲИТНИ ЯРАТИШ ВА ПРОФИЛАКТИКАНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ЙЎЛЛАРИ: ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАР ТАЖРИБАСИ - Нарзуллоев Хуршид Насим ўғли (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аннотация: Мазкур мақолада криминоген вазияти мураккаб ҳудудларда хавфсиз муҳитни яратиш ва жиноятчиликнинг олдини олишни такомиллаштириш бўйича хорижий давлатларнинг илғор тажрибаси қиёсий таҳлил қилинади. АҚШ, Буюк Британия, Нидерландия, Германия, Жанубий Корея ва Сингапурда қўлланилаётган «иссиқ нуқталар» стратегияси, муҳитни лойиҳалаш орқали жиноятчиликни олдини олиш (CPTED), жамоатчиликка йўналтирилган полиция (community policing) ва ижтимоий реинтеграция дастурларининг методологик асослари, амалий натижалари ва Ўзбекистон шароитига мослаштириш имкониятлари кўриб чиқилади. Тадқиқот натижалари маҳаллабай ишлаш тизимини такомиллаштиришда хорижий тажрибани татбиқ этишга оид амалий тавсиялар билан якунланади.