МАҲАЛЛАЛАРДА ЖИНОЯТЧИЛИКНИ БАРТАРАФ ЭТИШ ВА ОЛДИНИ ОЛИШДА ҲУҚУҚНИ МУҲОФАЗА ҚИЛУВЧИ ОРГАНЛАР ВА ЎЗИНИ ЎЗИ БОШҚАРИШ ОРГАНЛАРИНИНГ ҲАМКОРЛИГИ - Касимов Санжар Комилович, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аннотация: Мазкур мақолада маҳаллалардаги жиноятчиликни бартараф этиш ва олдини олишда ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органлар — ички ишлар органлари, прокуратура, суд — ва маҳалла ўзини ўзи бошқариш органларининг ҳамкорлигининг ҳуқуқий, ташкилий ва амалий жиҳатлари тадқиқ этилади. Тадқиқотда ҳамкорликнинг мавжуд шаклларини таҳлил қилиш асосида ўзаро алоқанинг самарасизлик сабаблари аниқланади, илғор хорижий тажриба билан солиштирилади ва ҳамкорлик механизмини такомиллаштиришнинг илмий асосланган тавсиялари ишлаб чиқилади. Тадқиқот натижалари маҳалла институтини жиноятчиликни бартараф этишдаги ролини кучайтиришда амалий аҳамият касб этади.