ARTUR KONAN DOYL IJODIDA ILMIY FANTASTIKA JANRINING POETIK VA KONSEPTUAL XUSUSIYATLARI - Abdurashidova Nilufar Abdurashidovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola Artur Konan Doylning ilmiy fantastika janridagi asarlarini poetik va konseptual jihatdan tahlil etishga bag‘ishlangan. Tadqiqot yozuvchining "Professor Challenjning yo‘qolgan olami", "Marakot tubsizligi", "Zahar kamari" va boshqa ilmiy-fantastik asarlarida qo‘llangan badiiy vositalar, syujet qurilmasi, obrazlar tizimi hamda janrning konseptual asoslarini o‘rganadi. Maqolada Doylning ilmiy fantastikasi Viktorian davri ilmiy tafakkuri bilan qanday uyg‘unlashgani, shuningdek, janrning keyingi rivojiga qo‘shgan hissasi ko‘rsatib o‘tiladi.