TA’LIM JARAYONIDA O‘QUV MOTIVATSIYASI VA UNI BOSHQARISH MUAMMOSI - Boboqulova Zuhra Otabek qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim jarayonida o‘quv motivatsiyasining mohiyati, uning shakllanish omillari, motivatsiyani boshqarish muammolari hamda uni oshirishning samarali yo‘llari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida nazariy va empirik metodlardan foydalanilib, o‘quvchilarning motivatsiya darajasi tahlil qilindi. Natijalar asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.