DIDAKTIK O‘YINLAR VA DRAMATIZATSIYA MASHG‘ULOTLARINING NUTQIY RIVOJLANISHDAGI ROLI - Ro‘ziyeva Nozimaxon (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada didaktik o‘yinlar va dramatizatsiya mashg‘ulotlarining bolalar nutqini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Didaktik o‘yinlar orqali bolalarning lug‘at boyligini oshirish, tovushlarni to‘g‘ri talaffuz qilish, grammatik jihatdan to‘g‘ri nutq tuzish hamda muloqot ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, dramatizatsiya mashg‘ulotlarining bog‘lanishli nutqni rivojlantirish, emotsional ifodalilikni kuchaytirish, ijodiy fikrlash va kommunikativ kompetensiyalarni takomillashtirishdagi o‘rni ochib berilgan.