O‘QUVCHILARNING KELAJAK KASBINI TANLASHIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Karshibayeva Manzura Tojiboyevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarning kelajak kasbini tanlash jarayonida psixologik xizmatning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Kasb tanlashning psixologik asoslari, o‘quvchilarning individual-psixologik xususiyatlari, qiziqish va qobiliyatlarining kasbiy yo‘nalishni belgilashdagi roli ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, maktab psixologining diagnostik, maslahat berish, rivojlantiruvchi va profilaktik faoliyati orqali o‘quvchilarda ongli kasb tanlash ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Maqolada psixologik xizmatning samarali tashkil etilishi o‘quvchilarning o‘z imkoniyatlarini to‘g‘ri baholashi va kelajak kasbini ongli tanlashiga xizmat qilishi asoslab berilgan.