BOSHLANG‘ICH SINF ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN O‘QUVCHILARINING NUTQINI FAOLLASHTIRISHNING PEDAGOGIK SHARTLARI - Yesimbetova Perizat Aybek qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf eshitishida nuqsoni bo‘lgan o‘quvchilarning nutqini faollashtirishning pedagogik shartlari tahlil qilingan. Eshitishida nuqsoni mavjud o‘quvchilarning nutqiy rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar, kommunikativ muhitning ahamiyati, korreksion-rivojlantiruvchi mashg‘ulotlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, vizual vositalar hamda oila va maktab hamkorligining o‘rni yoritilgan. Shuningdek, nutqni faollashtirish jarayonida surdopedagogik yondashuvlar va zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.