IQTIDORLI O‘QUVCHILAR BILAN ISHLASH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (7-8-SINF O‘QUVCHILAR MISOLIDA) - Sayram Hamraqulova Farxodovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ishda 7-8-sinf o‘quvchilari misolida iqtidorli o‘quvchilar bilan ishlash mexanizmlarini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda iqtidorli o‘quvchilarning kognitiv, ijodiy va motivatsion xususiyatlarini rivojlantirishga qaratilgan pedagogik yondashuvlar, zamonaviy ta’lim texnologiyalari hamda individual va differensial ta’lim usullarining samaradorligi o‘rganilgan. Shuningdek, o‘quv jarayonida loyiha asosida o‘qitish, muammoli ta’lim, raqamli resurslardan foydalanish va mentorlik tizimining ahamiyati yoritilgan.Tadqiqot natijalari iqtidorli o‘quvchilar bilan ishlashda tizimli yondashuv, shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim va ijodiy muhit yaratish ularning intellektual salohiyatini rivojlantirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi. Taklif etilgan mexanizmlar o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini, tahliliy qobiliyatlarini va innovatsion faoliyatga bo‘lgan qiziqishini oshirishga xizmat qiladi.