OSILISH HOLATLARIDA TIL OSTI SUYAGI VA QALQONSIMON TOG‘AY JAROHATLARINI ANIQLASHDA SUD-TIBBIYOT LABORANTINING O‘RNI VA LABORATOR TEKSHIRUV XUSUSIYATLARI. - Sadikova Feruza Muxsumjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Osilish mexanik asfiksiyaning keng tarqalgan turlaridan biri hisoblanadi. Bunday holatlarda bo‘yin sohasidagi anatomik tuzilmalar, jumladan til osti suyagi va qalqonsimon tog‘ayda turli darajadagi jarohatlar kuzatilishi mumkin. Ushbu maqolada osilish holatlarida mazkur jarohatlarni aniqlash jarayonida laborantining vazifalari, laboratoriya tekshiruv bosqichlari va morfologik belgilar tahlil qilingan