TA’LIM TIZIMIDA OʻQUVCHILARDAGI MUSTAQIL FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHDA SHARQ MUTAFAKKIRLARINING PSIXOLOGIK QARASHLARINI AMALIYOTGA TADBIQ ETISH - Allaberganova Husniyabonu Tangribergan qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim tizimida o‘quvchilarda mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirishning psixologik asoslari, zamonaviy pedagogik yondashuvlar hamda bu jarayonga ta’sir etuvchi omillar yoritilgan. Shuningdek, o‘qituvchi, oila va ta’lim muhitining mustaqil fikrlashni shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan.